Przepisy Angie

Odcinek 1
Lody Owocowe
 

 Witam, dzisiaj jestem naprawdę w pośpiechu, ponieważ Vilu, moja bratanica Violetta, chce zorganizować piknik w swoim domu ze wszystkimi ze Studio 21 Chciałbym wprowadzić pewne smaczne lizaki lodowe, owoce, przekąski, które wydają się bardzo korzystne, ponieważ jest tu tak gorąco, że nie można sobie wyobrazić!

Składniki:
    01_01_ingredientiN
  •  470 ml zimnej wody
  •       Cukier puder
  •       Płatków róż
  •       15 ml soku z cytryny
  •       kiwi
  •       truskawki
  •       ananas
  •       melon
  •       jagody
  •       mięta





Przygotowanie:

Nalej do dzbanka wody i dodaj łyżkę cukru pudru i trochę soku z cytryny.

01_01_ingredientiN1Księga Olgi mówi, żeby wszystkie owoce wymieszać razem jak sałatkę, ale wydaje mi się , że lepiej jeśli zrobimy to kolorystycznie, np. jeden z melonem, papają i pomarańczą, inny z ananasem, kiwi i miętą, a ostatni z truskawkami, jagodami i płatkami róży.

Przeczytałam w przepisie, jako składnik różę, ale wydaje się nieco dziwne, że jesz różę! Ale Olga powiedziała mi, że płatki róży mają bardzo delikatny smak i są używane często w cieście! Więc można użyć do mojej receptury!

Owoce należy dobrze umyć i obrać, jeśli się potrzebujesz pomocy poproś kogoś dorosłego, polecam!

 Teraz pokrój owoce na bardzo małe kawałki tak, aby można było je wsypać do formy. Możemy umieścić w osobnych  miskach: kawałki melona , ​​papai i pomarańczy, w kolejnej kawałki anansa i kiwi z kilkoma liśćmi mięty i w ostatnim  jagody, plasterki truskawek i płatki róży.

Wsypujemy owoce do foremek i zalewamy wcześniej przygotowaną lemoniadą i chowamy do zamrażarki na kilka godzin. 

ghiacc_01
I są nasze gotowe lody owocowe w domu! Czy nie są piękne?




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Odcinek 2
Kwieciste ciasteczka
02_06_top
Witaj przyjacielu, dziś czuję się trochę "w miłości", bo ktoś zostawił mi piękny bukiet kwiatów na drzwiach! I te kwiaty zainspirowały mnie do przygotowania nowej receptury: ciastka w kształcie serca.
 Oto, co trzeba dla moich słodkich ciastek:
Składniki:
    02_01bis_ingredienti



  • 500g kruchego ciasta
  •      10 drewnianych wykałaczek
  •       puder do dekoracji
  •     Trochę dżemu
  •      Cukier puder
  •      Barwniki spożywcze
  •      klej cukierniczy do dekoracji






Przygotowanie:
02_02_cotturaNajpierw rozgrzej piekarnik w 160 stopniach. Potem rozwałkuj kruche ciasto (nasyp trochę mąki, by się nie przykleiło)  i wytnij serduszka. Przenieś je na blaszkę z papierem do pieczenia. W serduszka wbij wykałaczki i włóż blaszkę do piekarnika na 25 min. Musisz być ostrożny by się nie poparzyć.
Pamiętasz jak zrobić lukier?
Wystarczy wymieszać kilka kropli cytryny z cukrem pudrem i jajka. Łatwe, prawda? 
Gdy ciasta będą się chłodzić, lukier podziel na 3 miseczki i dodaj do nich barwnik spożywczy. 
02_03_decorazioneTeraz wystarczy tyko udekorować ciasteczka, uruchom wyobraźnię. Spójrz jak ja to zrobiłam;  




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Odcinek 3
Rolada z łosia

03_01_featured
Witaj przyjaciel, dziś chcę przygotować ulubione danie mojej siostrzenicy Violetty, rolada łososia, aby pokazać jej, jak wiele dla mnie znaczy.

Składniki:
    03_02_ingredienti


  • 400 g łososia 
  • 2 liście sałaty 
  • 2  liście  cykorii sałatowej (czerwowna)
  • 2 liście innej sałaty
  • 2 plastry mozzarelli 
  • Sezam 
  • maliny 
  • słodka papryka 
  • mięta




Przygotowanie:

rotolini di salmone - preparazione Oto jak to zrobić: położyć dwa lub trzy arkusze folii na stole, a na to plastry łososia w celu utworzenia prostokąta.
Na warstwę łososia umieść umyte i wysuszone liście sałaty, a następnie plasterki mozzarelli Dodaj odrobinę soi i pieprzu i zwiń tak aby powstał rulonik zamknięty przy końcach jak cukierek.

Roladę należy odstawić do lodówki na kilka godzin.
Gdy będzie zimny trzeba go wyjąc i posypać sezamem.
Następnie bardzo ostrożnie kroimy ostrym nożem i układamy na półmisek. I wreszcie, pokrój maliny na pół i udekoruj potrawę.
 Również powiedziałam "Maliny i łosoś? Tam musi być jakaś pomyłka! ", Ale Olga wyjaśniła mi, że połączenie słonego smaku łososia z słodko-kwaśnym smakiem malin to coś wykwintnego, jak ser z gruszek lub truskawek z octem balsamicznym
 .rotolini di salmone - presentazione
Myślę, że Vilu będzie zadowolona!  
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odcinek 4 
Kanapki

tramezzini al tonno e al prosciutto

Witaj przyjacielu, dziś Vilu zorganizowała piknik w parku i zaproponowała, abym przygotowała przekąski ... Chcę zrobić jej pyszne kanapki! Zrobię dwa rodzaje, jeden z tuńczykiem a drugi z szynką.

Składniki:
    ingredienti per i tramezzini
  • 2 kromki chleba pszennego   
  •  2 kromki białego chleba     
  • 2 kromki chleba czerwonego    
  • puszki tuńczyka w solance
  • 100 g jogurtu greckiego  
  •  1 czerwony pomidor   
  •  2 liście sałaty   
  •   szczypiorek 
Drugi rodzaj kanapki

  • 2 kromki chleba pszennego
  •   2 kromki białego chleba  
  •  2 kromki chleba czerwonego  
  •    150 g  twarogu   
  • 200 g gotowanej szynki
  •    sól


Przygotowanie:

Ecco il ripieno al tonno per i tramezziniW misce wymieszać tuńczyka i jogurt grecki w równych ilościach, a następnie dodać trochę szczypiorku.
 Następnie wyciąć kromki chleba w najbardziej zabawne kształty. Rozłożyć na kromkę chleba, mus,dodać liść sałaty przykryć innym kawałkiem chleba, dodać mus i plaster pomidora, przykryć kromką.




preparazione dei tramezzini
prepariamo la mousse di prosciutto per i tramezzini

Do kanapki z szynką trzeba jednak, wymieszać szynkę, ser, szczyptę soli, i trochję mięty. Następnie kromkę chleba mus, kolejny kawałek chleba, sałata, pomidor, trochę więcej musu wraz z ostatnim kawałek chleba.








I wystarczy, związać je szczypiorkiem! Już są gotowe do zjedzenie, ale nie mogę, bo muszę zanieść je do ludzi, którzy czekają na mnie w parku!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odcinek 5 
 Tulipany - niespodzianka





05_top

 Cześć, jak się masz? Dziś chcę przygotować specjalne danie dla specjalnej osoby, chcę zrobić tulipany - niespodzianka dla Germana  ..! To przepis kolorowy i zabawny.

Składniki: 
    05_ingredienti


 

  •  10-15 pomidorów (małych)
  • 300 g świeżego sera  
  • Świeża bazylia, umyta i posiekana   
  • Garść czarnych oliwek    
  •  sól  
  •    pieprz







 Przygotowanie:


05_preparazione2 Zaczynamy od nacięcia pomidorów na krzyż. Dobrze pokrojoną bazylię  wymieszać z serem, dodać sól i pieprz. Jeśli nie lubisz dużo pieprzu ... nie umieszczaj go! Następnie farsz delikatnie wkładamy do pomidorów, uważając by nie uszkodzić. Zrób nożem małą podstawę u spodu pomidora by włożyć tam szczypiorek jako łodygę tulipana. Na zakończenie dodaj oliwkę na czubek każdego kwiatka.

05_preparazione1










Spójrz na to, piękne tulipany wyglądają tak realne

Czekaj ... Mam pomysł! Przyniosę tulipany udając, że są to prawdziwe kwiaty, a potem będziemy je jeść. Na pewno będziemy się śmiać! 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Odcinek 6
 Jajka do serca.
 
 06_featured

Składniki:
    06_ingredienti

  
  •  3 jajka na twardo, bez skorupki
  •      1 łyżka octu jabłkowego
  •      1 szklanka soku z buraków
  •      1/3 filiżanki brązowego cukru
  •      1/2 łyżeczki soli
  •      Majonez 
  •      musztarda
  •      słodka papryka



Będą jeszcze potrzebna gumki recepturki, kartonik oraz ołówek.

Przygotowanie:

le uova sgusciate vengono messe a marinare nel succo di bababietolaNajpierw trzeba obrać jajka na twardo, jeszcze ciepłe ... trudno to wymaga cierpliwości!
Teraz robimy tę rzecz z kartonikiem i wstawiamy na 1,5 h do lodówki. (Będzie pokazane na filmiku) :)  Wyciągnąć jajka z lodówki, wyciągnąć ołówek, delikatnie i oto jajko ma kształt serca! Teraz musimy jaja marynować kilka godzin w soku z buraków z octem i cukrem.

Jeśli nie możesz znaleźć soku z buraków, można również przygotować w domu: wystarczy wziąć jeden lub dwa buraki, w zależności od wielkości, umieścić je w blenderze z odrobiną wody i gotowe, jest sok z buraków!

Pokrój jajka na pół i włóż doprawiony wir majonezu zmieszany z  musztardą kropelkami sosu Tabasco i papryka w miejsce gdzie znajduje się żółtko.
uova a cuore pronte da gustare!
Oszałamiający wachlarz kolorowych jaj w kształcie serca!Czas gotowania staje się formą sztuki!





--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odcinek 7
Babeczki

Cupcake decorati

Witaj! Dziś czuję się trochę bardziej romantycznie niż zwykle i  chcę przygotować coś naprawdę pysznego: Babeczki z lukrem, w tym przypadku z twarogiem i fiołkami!

Składniki:

Ciasto:
ingredienti per i cupcake
  • 250 g mąki
  •      1 paczka drożdży
  •      100 g cukru
  •      1 łyżeczka wanilii
  •      1 szczypta soli
  •      1 jajko
  •      200 ml mleka
  •      80 ml oleju słoneczkikowego

Twaróg:

150 g serka śmietankowego ciasta kulki w zimno (najlepiej nie na patelni, ponieważ wynik będzie mniej trudne)
     75 g masła w temperaturze pokojowej
     1/2 łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego
    Szczypta soli
     113 g cukru pudru
     Barwniki spożywcze żółty, zielony, czerwony i niebieski


Przygotowanie: 

  Rozpoczniemy od przygotowania ciastko: przy wskazanych dawkach wytwarza  zazwyczaj na 12 babeczek..
Przede wszystkim trzeba włączyć piekarnik na 180 stopni.Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, połączyć cukier, wanilia, szczyptę soli i wymieszać.
W drugiej misce rozbić jajko i trzepać trzepaczką. Dodać trochę mleka po trochu i t powoli, ale stale, to olej, stale mieszając.
I zrobić dziurę w środku mąki i wlać płyn do ciasta. Mieszać trzepaczką dobrze wymieszać oba składniki .Ciasto powinno być miękkie i lśniące.
Teraz bierzemy formy do babeczek i łyżką nakładamy ciasto do dwóch trzecich wysokości, inaczej  ciasto może wykpić. Piec nasze ciastko w piekarniku rozgrzanym do 180 ° C przez 20 minut. Dzieciaki polecam  poprosić o pomoc dorosłego !  
 
Podczas gdy babeczki będą się piec, przygotowujemy serek.


Cupcake decoratiNajpierw trzeba przesiać cukier puder, a następni wrzucić do miski  masło i miksować mikserem, aż będzie miękka mieszanka. Po trochu dodajemy ser, stale miksując. Następnie dodać szczyptę soli i ekstrakt z wanilii. Teraz zmniejszamy prędkość miksera i dodajemy cukier puder i  mieszamy aż do uzyskania konsystencji podobnej do lodów.
 Następnie trzeba przenieść krem do mniejszej miski, przykryć folią i umieścić w zamrażarce przez 15 minut.

 Nałóż lukier na babeczki i wykorzystaj swoją wyobraźnię dekorując je. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odcinek 8
Caprese w szkle
la caprese in bicchiere 


Cześć tu Angie! Dziś, pomyślałam, że przygotuje coś baaardzo smacznego: Chcę spróbować zrobić włoską potrawę, czyli caprese w szlke! To jest  świeży i radosny przepis jak Fredericko ... Chcę zadedykować mu tę potrawę, bo bardzo lubię jego charyzmę zwłaszcza gdy śpiewała Luz Camera Action!

Składniki:
ingredienti per la caprese 



  2 średnie pomidory
2 mozzarella
mleko
sól

pesto
chleb by zrobić grzanki
posiekane pistacje








 Przygotowanie:

 Najpierw musimy obrać pomidory, co nie jest tak proste jak się wydaje!

Ale jest sztuczka, polegająca na tym, że: trzeba naciąć pomidora na dole, zanurzyć go we wrzącej wodzie przez około 30 sekund, a następnie w wodzie z lodem na 1 minutę!Skórka pomidora, tak zmiękczy się, że usunie się z łatwością!

Pokrój obrane pomidory w kostkę prawie zgnieciony, usuwając nasiona - nawet tutaj maluchy muszą poprosić dorosłych o pomoc.


Tymczasem pokrój mozzarella na kawałki i przy pomocy małego mleka (około 2 lub ​​3 łyżki) warkot, aż do uzyskania kremowej konsystencji.

Gdy pomidory są dobrze osuszone, przenieś je w 3 szklanki i niech ostygnie.

Następnie dodać śmietanę i ser mozzarella pełną warstwą pesto.
la caprese in bicchiere
Następnie pozostaw w lodówce na godzinę. 
 Przed podaniem szklanek, udekoruj bazylią,  orzechami pistacjowymi i kilkoma grzankami.
  


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odcinek 9
 Lody rożki
coni gelato

Cześć ! Czy wiesz, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia? To prawda, ponieważ jest to posiłek, który pozwala nam radzić sobie z energią przez cały dzień! Więc dzisiaj postanowiłem przygotować specjalne śniadanie z ... rożkowymi lodami!

Składniki:

    ingredienti per i coni gelato


  • rożki do lodów    
  • 1 placek z ciasta biszkoptowego  
  •  250 g dżemu truskawkowego 
  •  150-200 g cukru pudru  
  •  1 białko
  •    2 krople cytryny  
  •   różne dekoracje






Przygotowanie:

i coni gelato si raffreddanoRozpoczniemy od pokruszenia ciasta biszkoptowego rękoma. przełóż go do miski i dodaj dżem. Uformuj z tego kulki o tej samej wielkości i umieść je w zamrażarce lub lodówce na 15min. 
W międzyczasie przygotujemy lukier z białka i cukru. Gdy przygotujemy lukier, wyjmujemy kuleczki z lodówki i wkładamy je na rożki do lodów. Potem łyżką nakładamy lukier. 

Teraz wystarczy tylko udekorować kwiatkami lub koralikami.
i coni gelato decoratiCzy nie są piękne? Z szklanką soku będzie to super śniadanie!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Odcinek 10
 Kosze z krewetkami i sosem guacamole

 cestino di guacamole e gamberi
 Cześć ! Dziś chcę się naprawdę wystawić na próbę: Chcę przygotować kosz z guacamole - sos z awokado - i krewetkami! To jest naprawdę smaczne danie.

Składniki:
    ingredienti per i cestini di guacamole e gamberi

  •  2 łyżki oliwy z oliwek      
  • 2 dojrzałe awokado    
  •  1/2 mała cebula  
  •    kminek     
  • 2 dojrzałe pomidory    
  •  1 limonka (lub cytryna)   
  •  Sól i pieprz      
  • 1 rolka świeże ciasta francuskiego     
  • krewetki (obrane)





 Przygotowanie:

 Najpierw włącz piekarnik na 180 stopni.

i cestini in forno

Teraz na foremki nakładamy ciasto francuskie (oczywiście najpierw trzeba rozwałkować) i robimy dziurki widelcem. Następnie foremki wkładamy do piekarnika na 15 min.
Teraz przygotowujemy guacamole:
Przekrawamy awokado na pół, usuwamy miąższ łyżeczką i kroimy je w kostkę. Następnie trzeba rozdrobnić kawałki widelcem, aż powstanie krem.
 Myjemy cebulę i papryczkę chilli, drobno siekamy i  dodajemy je do kremu z awokado.
Jeśli nie lubisz jedzenia ostrego, można równie dobrze zrobić bez chili ... ale jeśli użyjesz , należy pamiętać, aby umyć ręce!
cestini di guacamole e gamberi prontiPokrój obrane pomidory w kostkę, wymieszaj je delikatnie razem kremem.
Wreszcie zcieramy trochę skórki z limonki lub cytryny bezpośrednio do sosu, wyciskamy sok, dodajemy sól, pieprz, kminek i oliwę z oliwek i mieszamy wszystko.
Jeśli masz mało czasu, można również przygotować guacamole wkładając wszystkie składniki w plastikową miskę i zblendować je z pomocą osoby dorosłej!

Jeśli kupiliście nie obrane krewetki, a nie wiecie jak je przygotować wystarczy napisać w komentarzu :)


 
-----------------------------------------------------------------------------------
Odcinek 11 
Precelki - nutki


11_top

 Witam, dziś chcę spróbować przygotować przekąski w formie nutek, jestem pewna, że  Vilu jak i jej przyjaciele będą zadowoleni, bo kochają muzykę!
 
Składniki:

    ingredienti per i salatini
  •  4 opakowania gotowego ciasta francuskiego (można zrobić samemu)    
  • 300 g sera edamer     
  • 6 plasterków szynki gotowanej
  • 6 plasterków grillowanej cukinii   
  •   1 żółtko do posmarowania






Przygotowanie: 
                                                          Najpierw ustawmy piekarnik na 190 stopni.
salatini pronti da infornareCiasto rozwałkowujemy, by było trochę szersze. Potem smarujemy żółtkiem. Następnie nakładamy ser, szynkę, cukinię i znów ser. Teraz należy położyć na to ciasto (cisto, składniki, ciasto). Wystarczy tylko teraz wyciąć foremką w kształcie nutki. Ponownie smarujemy żółtkiem i posypujemy makiem. 
Na koniec umieszczamy nutki w piecu na 18-20 min (aż się zarumienią). Wyciągamy i.... jemy :)

 salatini a nota
 Kto wie, będzie szczęśliwa Vilu, która uwielbia muzykę?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odcinek 12
  CHARLOTTE
charlotte di fragole

  Cześć ! Zbliżają się urodziny mojej Violetty i chcę być gotowy do przygotowania ciasta.! W komputerze Olgi znalazłam przepis, na: Charlotte z truskawkami i kwiatami fiołka!

Składniki:
    ingredienti per la charlotte di fragole

  •  150 g twarogu     
  • 130 g jogurtu naturalnego     
  • 40 g miodu    
  •  230 g truskawek    
  •  1 płyta z biszkoptu  
  • 1 łyżka cukru granulowany  
  •   1 łyżka cukru pudru   
  • 200 ml śmietany kremówki  
  •  garść kandyzowanych fiołków 
  •      podłużne biszkopciki


 

Przygotowanie:

Trzeba najpierw wziąć miskę i wymieszać ser ricotta, jogurt i miód.

 Uwaga: Jeśli ser nie jest bardzo zimny trzeba umieścić  go w lodówce na dwie godziny. 
 Tymczasem, umyj truskawki i odłóż niektóre do końcowej dekoracji; przetnij na pół i zmiksuj w blenderze przez kilka sekund z łyżką cukru. Lepiej poprosić kogoś dorosłego by zmiksował. 
 Biorę płytę z biszkoptu i przecinam go na pół, aby dostać dwie cieńsze płyty. Włożyłem pierwszą płytę jako bazy, nakładamy krem i przykrywamy drugą płytą, a następnie umieszczamy w lodówce.

Miksujemy śmietanę kremówkę i nakładamy na powierzchnię, następnie przygładzamy łopatką. 
Ustaw wokół biszkopciki. Na koniec udekoruj truskawkami, które na początku odłożyłeś i fiołkami.  
preparazione della charlotte di fragole 











 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odcinek 13
 lizaki

cake pops

 Czy wiesz jak zrobić przyjęcie niespodzianka naprawdę niepowtarzalny i wyjątkowy? To bardzo proste: przepis bardzo wyjątkowy i specjalny! Pyszne kulki z ciasta z dodatkiem czekolady i posypką.

Składniki:

    ingredienti per cake pops


  • 1 placek z ciasta biszkoptowego
  •      250 g dżemu morelowego
  •      100 g białej czekolady
  •      lukier - białko wymieszaj z cukrem pudrem
  •      2 krople cytryny
  •      różne dekoracje







Przygotowanie:
prepariamo la pasta di zucchero Najpierw należy pokruszyć rękoma biszkopt do miski i dodać dżem, potem wszystko wymieszaj.
Potem uformuj kulki o tym samym kształcie i umieść w zamrażarce lub w lodówce na 15 minut.
13_preparazione2 Teraz przygotujemy czekoladę. Należy w miseczce włożyć ja do mikrofalówki na 10s i tak 3-4 razy wkładać i wyciągać by pomieszać. Teraz nadziej kulki na patyczki i zanurz w czekoladzie. Następnie włóż do lodówki, by czekolada się schłodziła. Wystarczy tylko udekorować, np. posypką.


 13_decorazione

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odcinek 14
PIZZA DLA SERCA

pizza a cuore

Dziś pomyślałam, że spróbuję zrobić proste danie, pyszna i dobrze znana na całym świecie: pizza! Moja będzie smaczna - przynajmniej mam taką nadzieję! - Ale również romantyczna, w kształcie serca!

Składniki:

Ciasto:
    ingredienti per pizza a cuore
  • 150 ml ciepłej wody      
  • 5 g soli   
  •   6 g drożdży    
  •  1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia    
  •  1/2 łyżeczki cukru  
  •    250 g mąki
Do dekoracji, warzywa już gotowane:
  • Cukinia - pół, pokroić w kostkę
  • posiekane pomidory
  • Skórkę od połowy fioletowego bakłażana, pokroić w kostkę
  • Niektóre drobno posiekane brokuły
  • Pół czerwonej papryki, pokrojone w kostkę


Przygotowanie:

disponiamo la farina a fontanaAby przygotować ciasto na pizzę bierzemy mąkę i umieszczamy w misce, robimy w środku dziurę. Biorę szklankę ciepłej wody i wlewam do miski, potem kruszymy do niej kostkę świeżych drożdży  i dodajemy cukier (jest potrzebny by aktywować drożdże) dobrze mieszamy wszystko aż się rozpuści.
W połowie  mieszania mąki.
Osobno należy rozpuścić 5 g soli w innej szklance ciepłej wody; dodać olej i umieścić całą dodać do
mąki.
il volume della pasta deve raddoppiarePrzy sobie blisko trzymam szklankę ciepłej wody i mąkę. Teraz obsypujemy ręce mąką, by ciasto się nie przykleiło i zaczynamy ugniatać ciasto aż będzie elastyczne i miękkie, ale gdy będzie za suche dodajemy wodę, a gdy będzie się kleić dodajemy mąki.
Gdy ciasto będzie gładkie, miękkie uformowana w kulkę, bierzemy miskę, na spód sypiemy troszkę mąką i wkładamy ciasto, potem zakrywamy czystą szmatką.Ciasto powinno rosnąć w ciepłym miejscu, z dala od przeciągów podwajając swoją objętość.
Po wyrośnięciu włączyć piekarnik na 250 °.

I szerzyć pizzę na dobrze posypanej mąką desce i zrobić kształt serca, pomagają mi mąka i ręce.
Smarujemy sosem pomidorowym i umieszczamy w piekarniku na 8 minut.
pizza a cuore in fornoBiorę pizzę, bez wyłączania pieca i dodaję ser mozzarella, bazylie i wszystkie warzywa podzielone według kolorów, jak gdyby były tęczą; a następnie umieszczam go z powrotem do piekarnika na kolejne 8 minut w temperaturze 250 stopni. oproś o pomoc dorosłego!
Pizza jest gotowa , kiedy chrupie i ma złoty kolor.

Wygląda świetnie, jestem głodna!






---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Odcinek 15
Łosoś i TRUSKAWKI

salmone al vapore e fragole
Cześć! Danie przeznaczone na dziś  jest dla wszystkich dziewcząt : łosoś na parze i truskawki!

Składniki:
    ingredienti per il salmone al vapore con le fragole
  • Około 200 g świeżego łososia filet - już czysty
  • truskawki
  • limonka
  • świeża mięta
  • Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • sól
  • Trochę cukinii pokrojonej w kostkę








Przygotowanie:
Wezmę filet i na 10 min postawię by się robiły na parze.
cottura a vapore del salmonePo ostygnięciu łososia rozerwać rękoma go na małe kawałki i podgrzać je na gorącej patelni przez kilka sekund.
Następnie dodać  kostki cukinii, które umieściliśmy w marynacie z : soku z limonki, oleju, soli i posiekanej mięty.
Tymczasem pokroić truskawki w drobną kostkę. Maluchy zawsze proszą dorosłego o pomoc, gdy nie mogą piec i posługiwać się nożem, polecam!

salmone al vapore e fragole       I wreszcie dać wszystko do foremki by nabrało kształtu i wystarczy tylko udekorować miękką i truskawkami.







--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Odcinek 16
KOKTAJL OWOCOWY

Cześć kochani! Wróciłam myślami do cudownego festiwalu capoeira. Jest to stara, brazylijska sztuka walki, która wygląda jak taniec, więc postanowiłam przygotować danie, które kojarzy mi się z Brazylią. Koktajle.


Składniki:
  • szklanka truskawek
  • 300g dyni
  • mango
  • 2 kiwi
  • trochę soku pomarańczowego
  • białe winogrona
  • liście bazylii
  • szklanka jagód
  • 100g orzechów nerkowca
  • wykałaczka
Oczywiście winogrona, czy też kiwi możecie zastąpić owocami, których jest obecnie najwięcej. Kupcie maliny, jagody, borówki lub nektarynki czy brzoskwinie.

Przygotowanie:
Najpierw umyj truskawki i zmiksuj je powoli z nasionami. Pokrój dynie i mango i wymieszać je ze sobą razem z kilkoma kroplami soku z pomarańczy.
Potem umieścić mieszaninę nad truskawkami w szklance. (nie mieszaj razem - powstaną piętra).
Wymieszaj ze sobą kiwi, bazylię oraz winogrona i powoli nałożyć na górną warstwę koktajlu.
Na koniec dodać odrobinę jagód, a jako ostatnią warstwę zmieszać ze sobą orzechy nerkowca i wodę i nałożyć na samą górę - ostatnia warstwa.
Następnie ułożyć na wykałaczce jakąś fajną kompozycję z owoców (pokrój i nadziej).
Wystarczy włożyć ją do koktajlu i GOTOWE!! :)










--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Odcinek 17

fajitas messicane
Dziś chcę spróbować przygotować coś egzotycznego: meksykańskie danie, szczególnie pyszne fajitas z kurczakiem, które ja osobiście uwielbiam!

Składniki:

Ingredienti

  • 2 tortilleingredienti per fajitas messicane
  • 100 g piersi z kurczaka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • kilka liści sałaty
  • 1/2 cebulo
  • olej
  • sól
  • 1 jogurt naturalny
  • świeża kolendra 
  • pół awokado
  • lime
  • 1 cukinia
  • Pieprz
  • szczypiorek

Przygotowanie:

Po pierwsze, pokrój w paski kurczaka, maluchy będą musiały poprosić o pomoc dorosłych! Posiekaj cebulę na małe kawałki, ale nie zbyt małe. Wiesz, jak nie płakać podczas cięcia cebuli? Olga powiedziała mi, aby spróbować moczyć cebulę pod wodą , umieścić w zamrażarce przez 10 minut przed cięciem lub zapalić świeczkę obok cebuli. Należy również pamiętać, aby oddychać przez usta zamiast nosa, to bardzo pomaga ! Teraz weź patelnie dość dużą i włóż cebulę na gorący olej, przez 2 minuty, tak by była chrupiąca i szklista. Dodaj sól i pieprz według własnych upodobań. preparazione fajitas messicaneDodaj kurczaka i warzywa pokrojone w paski. Posiekanej świeżą kolendrę i dodać ją do jogurtu ze szczyptą soli i odrobiną oliwy. Rozgnieść awokado widelcem, dodając wapno i trochę soli. W tym momencie scaldo tortilla, a rozmaz z sosem z jogurtu i innych z salsą z awokado. fajitas messicaneNastępnie należy wypełnić tortillę warzywami, kurczakiem i sałatą, drugą tak samo. Ozdób szczypiorkiem i polej sosem. Gotowe!









--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odcinek 18
Makaronowe kwiaty:
cestini di pasta
Witam, dzisiaj chcę przygotować coś tak dobrego, że jeśli dwaj przyjaciele się pokłócili i zjedli razem, od razu się pogodzą!

Składniki

  • Przeglądaj świeże makarony (lub naleśniki neutralny gotowe)Składniki na koszy z makaronu
  • 1 duży pomidor
  • 1 mozzarella
  • bazylia
  • nieco sosu pesto
  • orzeszki piniowe
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • Parmezan
  • ser pecorino
  • czosnek

Przygotowanie

Zaczniemy od pokrojenia w kostkę pomidory i mozzarellę.
Potem lekko masłem smarujemy masłem formę na makaron. 
przygotowanie koszy makaronuPomidory przyprawiamy solą, pieprzem, oliwą z oliwek i trochę świeżej bazylii.
Na dnie koszyka kładę trochę mozzarelli, a następnie trochę pomidorów, garść parmezanu i kawałek świeżego makaronu.
Robię kolejną warstwę i tak skończy się trochę pomidorami, mozzarellą i parmezanem.
Inny kosz makaronowy robię z sosem pesto.
Biorę składniki pesto: oliwa z oliwek, ser, ser parmezan, orzeszki piniowe, czosnek, szczyptę soli i bazylią i posiekane je w maszynce. Posiekać tylko kilka sekund , dzięki temu pesto nie nagrzeje się, w przeciwnym razie staje się gorzka! A jeśli smak pesto stanie się zbyt silny, dodać liść sałaty!
Na dnie koszyka umieść kawałek sera mozzarella, a następnie trochę sosu pesto, parmezan, garść orzeszków piniowych i kawałek świeżego makaronu.
gotowania makaronu koszykiRobię kolejną warstwę tak i nadal kończy się z trochę sosem pesto i parmezanem i garścią orzeszków piniowych.
Kończymy strony nożyczkami (jak wstążki) starając się im nadać wygląd jak piękne kwiaty i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 20 minut.
Wypełnij naczynie z kilku liści bazylii na pomidora i trochę świeżego pesto.

Ciasto z kubeczka:


Faworki:









Oczywiście jeśli zrobicie któryś z przepisów zróbcie zdjęcie i przyślijcie na adres mailowy bloga a zrobię post poświęcony tym przepisom: violettanr1@onet.pl

100 komentarzy :

  1. super post!!!poprosze o kolejny:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dodaj 7 przepis!!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. są już dostępne na YouTube.

      Usuń
    2. No wow, mi chodzi, żeby dodała na bloga przetłumaczone

      Usuń
    3. Ale dobrze przetłumaczyła, bo przez Google tłumaczy się źle.

      Usuń
    4. Dzięki, a kiedy dokończysz 10 ?

      Usuń
    5. Już w Poniedziałek wieczorem będzie kolejny odcinek.

      Usuń
  4. Kiedy dodasz następne 16 17 18 19 i za kilka godzin będzie 20 ?

    OdpowiedzUsuń
  5. Ta co to chcę9 lipca 2014 10:19

    Dodaj kolejne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wiem, ze długo mnie niema , jestem na wakacjach i jak wrócę to nadrobię :)

      Usuń
  6. Świetny post!!! Niebawem zrobię i wyśle zdjęcia .. dzieki :D

    OdpowiedzUsuń
  7. nie mogę się doczekać kolejnego będzie może coś wspomniane o szejkach czy nie.

    OdpowiedzUsuń
  8. Jajka wyszły pięknie i były przepyszne całej rodzinie smakowały :)

    OdpowiedzUsuń
  9. czy w jajka do serca cukier może być trzcinowy lub zwykły?

    OdpowiedzUsuń
  10. Wszystkie przepisy wypróbowałam. Były pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  11. Super I love Violetta ! <3 <3 <3

    OdpowiedzUsuń
  12. dzięki za super przepis

    OdpowiedzUsuń
  13. Extra przepisy
    Wszystkie produkty są latwo dostepne
    Oraz wszystkie przepisy sa pyszne bo wyprobowalam♥♥♥♥♥

    OdpowiedzUsuń
  14. dopiero próbuje

    OdpowiedzUsuń
  15. te nutki som przepyszne ale wyszly srednio

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

      Usuń
  16. zrobiłam te nutki (serduszka, bo nie miałam nutek) z serem i kiełbasą w plastrach (bo nie miałam szynki) i wyszły ładne lecz niestety ja nie lubię tego ciasta (bo jest za kruche).

    OdpowiedzUsuń
  17. Mmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zrobiłam babeczki i są przepyszne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Będę robiła je częściej:)

    OdpowiedzUsuń
  18. Kiedy dodasz 19 przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  19. Bardzo fajne przepisy ? :P Tylko niektóre troche skomplikowane <3 I trzeba mieć trochę dużo towaru ? :P To moja wypowiedź ale blog i przepisy są mega mega świetne :P

    OdpowiedzUsuń
  20. powiem tak : wszyscy którzy komentowali przede mną niestety nie są inteligentnymi komentatorami bo nikt nie komentuje kiedy coś lub ktoś siedzi właśnie na klopie czyta to i komentuje to co mu ślina na język przyniesie a tak w ogóle to przepisy wszystkie są żeby zrobić jedzenie a nie komentować ile pracy ile kasy i na ile skomplikowane....

    OdpowiedzUsuń
  21. Super. Bardzo mi sie podoba.Zrób odcinek o frytkach z ketchupem i z warzywami.

    OdpowiedzUsuń
  22. Wszystko mi smakuje
    I LOVE VIOLETTA♥♥♥♥♥

    OdpowiedzUsuń
  23. Jutro będę robiła charrlottke

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na urodziny moje zrobie charrlottke:D

      Usuń
  24. w wiosne będe robiła owocowe lody,ale dziś zrobiłam lizaki.chyba dodałam za dużo drzemu bo były klapciowate

    OdpowiedzUsuń
  25. robiłam lizaki są świetne a lody też robiłam pyszne

    OdpowiedzUsuń
  26. Rożki są świetne na piżama party moje przyjaciółki powiedziały że są pyszne i że na na następne piżama party też mam zrobić ♥♥♥

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gdy je robiłam na urodziny koleżanki mówiły że świetne<3

      Usuń
  27. sałatka dla federika to było coś przepyszne naprawdę robiłam to z moją przyjaciółką

    OdpowiedzUsuń
  28. Mi akurat do gustu przypadły lizaki..Mmm,pycha!!!
    :))))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja zrobiłam lody mniam mniam!

      Usuń
    2. ja akurat też robiłam lody,ale do gustu mi nie przypadły i nie były takie pyszne jak ona to mówi

      Usuń
  29. my robiliśmy lody mniam mniam teraz będę je robić ciągle !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  30. ja robiłam: lody, nutki, rolada z łososia,lody różki, babeczki, charlotte, lizaki, pizza dla serca, łosoś i truskawki, koktajl owocowy.To co było pyszne:lody, nutki, lody różki, charlotte, babeczki, koktaj owocowy.Reszta była dobra ,ale nie pyszna.

    OdpowiedzUsuń
  31. Co ile dodajesz przepisy Angie?

    OdpowiedzUsuń
  32. A GDZIE PRZESYŁAĆ zdjęcia przepisów?

    OdpowiedzUsuń
  33. I lowe Violletta

    OdpowiedzUsuń
  34. dziś będę robić nutki bo bardzo pysznie wyglądają zobaczymy jak mi wyjdą. Angie jesteś królową wypieków POZDRAWIAM :-)

    OdpowiedzUsuń
  35. zrobiłam pyszne tulipany z pomidorków i zrobię inne pyszne przepisy

    OdpowiedzUsuń
  36. Dlaczego tulipany z pomidorów mają być nie dobre.

    OdpowiedzUsuń
  37. Zrobiłam dzisiaj lody przepis był łatwy. Polecam

    OdpowiedzUsuń
  38. Angie jesteś naprawde świetna zrobiłam te róże z pomidorów przepyszne no ale musze przyznac troszeczke mi mama pomogła ale naprawde przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  39. engie jesteś supcio

    OdpowiedzUsuń
  40. kto bierze udział w konkursie żeby wystąpić w i love violetta ?????

    OdpowiedzUsuń
  41. angie nie nawidze twoich przpisów

    OdpowiedzUsuń
  42. Zrobiłyśmy tulipany ;) fajnie wyszły

    OdpowiedzUsuń
  43. BARDZO DOBRE BYŁY TE NUTKI ZROBIŁAM TAK SAMO JAK TY ANGIE KOCHAM CIEBIE JAK TAM VIOLETTA MASZ Z NIĄ KONTAKT BO JAK TAK TO POWIEDZ ŻĘ JA JESTEM JEJ FANKĄ CZYLI ELIZA KOHAM JĄ CAŁĄ WASZĄPACZKĘ Z SERIALU VIOLETTA

    OdpowiedzUsuń
  44. Robiłam twoje wszy twoje przepisy bardzo cie prosze żebyś pozdrowiła Violettę i Leona.

    OdpowiedzUsuń
  45. zrobiłam kanapeczki :) były pyszne ♥ pozdrów Violettę :* Jestem Jej największą fanką i twoją oczywiście też ♥ Kocham Was ♥ (Jesteś świetną kucharką) ♥

    OdpowiedzUsuń
  46. zrobiliśmy lody z owocami i były przepyszne <3 a co przepisów napewno inne też zrobimy .
    pozdrawiam angie

    OdpowiedzUsuń
  47. zrobiłam te przepisy i są pyszne pozdrów Violettę i innych,pa uwielbiam cię pa.

    OdpowiedzUsuń
  48. te przepisy są ekstra uwielbiam cie

    OdpowiedzUsuń
  49. JA zrobiłam babeczki z tymi kwiatuszkami ♥ Pycha :) Delektowałam sie aha i zrobiłam też Te tulipanki ♥ Pozdrów Violette





    OdpowiedzUsuń
  50. Kiedy zrobisz kolejne posty?

    OdpowiedzUsuń
  51. Zrobiłam wszystkie przepisy były pyszne bardzo pyszne czekam na kolejne pyszne przepisy

    OdpowiedzUsuń
  52. ja zrobiłam te lizaki biszkoptowe mmmm...słodkie:*

    OdpowiedzUsuń
  53. wszystkie przepisy są doskonałe :* czekam na następny ( mam nadzieje że będzie to coś słodkiego) :D ( robię na Święta Wielkanocne te tulipany ;) )

    OdpowiedzUsuń
  54. Polecam tulipanki :D PYCHA :)

    OdpowiedzUsuń
  55. Nie robilam ale robię lody mrożone i pizzę serce


    POZDRO nie lubię violetty pa pa

    OdpowiedzUsuń
  56. robiłam tulipany pomidorowe smakowały wszystkim.



    OdpowiedzUsuń
  57. POWIEDZ VIOLETCIE ŻE JĄ KOCHAM I ŻE JESTEM JEJ FANKĄ !!!

    OdpowiedzUsuń
  58. I love Violetta !!! :)

    OdpowiedzUsuń
  59. Yo soj el mayor fan de Violetta Saludo a todo el equipo! :3

    OdpowiedzUsuń
  60. Oglądałam Violette pierwszy odcinek ostatnio o 20.00 i po Violettcie od razu był blog Angie:)

    OdpowiedzUsuń
  61. Ja przygotowałam lody owocowe i i ciasteczka w kształcie serduszka i ulubione danie Vilu będę następne odcinki oglądać i je tez robić

    OdpowiedzUsuń
  62. mam pytanie bo ja nie mam piekarnika czy mogłabym zastąpić go
    prodziżem żeby zrobić babeczki lu b zapiekanki w kształcie nut?

    OdpowiedzUsuń
  63. super przepis ten koktajl owocowy z 16 odcinka bardzo mi smakował.

    OdpowiedzUsuń
  64. ja już zrobiłam koktajl owocowy, babeczki, lody owocowe i pizza od serca bardzo mi smakowało polecam !!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  65. super przepisy ale musze zapytać o przepis z odcinka 13 czy biała czekolada ma być zwykła czy do gotoawania bo chce to zrobiz dla przyjaciółek

    OdpowiedzUsuń
  66. jak się nazywa przepis z odcinka 13 ?

    OdpowiedzUsuń
  67. Mmmm niam niam . Będą nowe odcinki ?

    OdpowiedzUsuń
  68. Dziękuję Ci za Tulipany :)

    OdpowiedzUsuń
  69. Nie lubię tych przepisów bez przepisów bez kuchni tepiej

    OdpowiedzUsuń
  70. Nie fajna kuchnia lepsze są inne (bez kuchni) (lepsza muzyka fuj fuj a tak w ogóle (bez makijażu)

    OdpowiedzUsuń
  71. Hello I'm Julia I' From Poland!!

    OdpowiedzUsuń
  72. Przepis nr 1 wygląda na bardzo fajny, a lody na zdjęciach są obłędne. Z niecierpliwością czekam na okres letni, w którym z pewnością do tego przepisu jeszcze wrócę :-)

    OdpowiedzUsuń

Violetta ♥ © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka